Jeugd

Welkom op de webpagina van de jeugd. Hier kun je informatie vinden over onze badmintonclub en de activiteiten die we organiseren.
Het seizoen 2018-2019 loopt van vrijdag 7 september 2018 tot vrijdag 19 april 2019. In de maanden mei en juni kunnen de jeugdleden doorspelen op de dinsdagavond. De tijd wordt nog nader bekend gemaakt.

Kalender seizoen 2018-2019
De activiteiten van de jeugd kun je vinden in de activiteitenkalender.

Algemene informatie
Badminton is een leuke sport voor iedereen en je kunt al bij ons komen badmintonnen als je 6 jaar oud of ouder bent. Binnen onze vereniging hebben we kinderen die recreatie badminton spelen en kinderen die meedoen aan de competitie in de Regio Centrum. Kies je voor de competitie dan speel je in een vast team wedstrijden tegen teams van andere verenigingen.

De competitiejeugdspelers nemen bij voorkeur deel aan een tweetal geselecteerde externe toernooien. Bij deze toernooien worden ze begeleid door onze trainer, die tijdens de wedstrijden de jeugdleden coacht. Natuurlijk kunnen jeugdleden zich ook zelf opgeven voor toernooien van andere verenigingen.

We spelen in de sporthal aan de Kees Boekelaan nr 18 in Bilthoven.

De speel- en trainingstijden zijn:
Vrijdagavond: 19:00 – 20:00

Trainers
Zowel voor de recreanten als voor de competitiespelers heeft SV Irene goede gekwalificeerde trainers. De hoofdtrainer is Jeroen Witteveen. Samen met zijn trainingsstaf zorgt hij ervoor dat je kunt groeien in je spel. Je leert technieken aan en verbetert ze, zodat je nog beter gaat badmintonnen.

Naast onze vaste trainers beschikken wij over een pool van reservetrainers. Ook deze trainers zijn nauw bij onze club betrokken.

Jeugdcommissie
Voorzitter:      Vacature
Secretaris:       Marion de Maat
Algemeen lid: Irene van Westerop

De jeugdcommissie is op zoek naar enthousiaste ouders om af en toe te helpen bij activiteiten. Aanmelden kan bij Marion of Irene.

De jeugdcommissie zet zich in om badminton voor de jeugd aantrekkelijk te laten zijn. Om dat te bereiken is er aandacht voor:

• goede trainingen door goede trainers
  • recreanten & competitie spelers
  • leuke toernooien (denk aan het ouder-kind toernooi, het sinterklaastoernooi)
  • een goede sfeer

Ook het bereiken van nieuwe leden is belangrijk. Het zorgen voor nieuwe aanwas. Jaarlijks wordt een badmintoninstuif georganiseerd. Bij de start van een schooljaar kunnen aankomende sporters kennismaken met de badmintonsport. Er worden clinics georganiseerd, soms op scholen, soms in de Kees Boekehal. Kinderen die geïnteresseerd zijn in badminton kunnen gedurende het jaar altijd een keer vrijblijvend meetrainen om te proeven of badminton de goede sport voor hun is. En als zij lid worden dan krijgen zij een racket van de vereniging.

De jeugdcommissie wordt in de praktijk regelmatig gesteund door andere enthousiaste ouders die zich op vele manieren inzetten om het badmintonnen voor de jeugd goed te organiseren. Een jeugdteam heeft bijvoorbeeld zijn eigen teamcoördinator. Ouders die wekelijks zorgen dat de rijschema’s kloppen, dat aan- en afmeldingen bijgehouden worden, kortom de eerste aanspreekpersoon voor de teams.

Maar het blijft verenigingswerk en om een florerende jeugdafdeling ook voor de toekomst te garanderen is alle inzet van vrijwilligers welkom. Een ieder die zich extra wil inzetten voor de vereniging of die een netwerk voor de vereniging kan openstellen (bijvoorbeeld t.b.v. sponsoring of drukwerk) of een toernooi wil helpen organiseren, kan zich altijd melden bij Marion of Irene als  vertegenwoordigers van de jeugdcommissie. Gewoon persoonlijk in de zaal of via jeugd@sv-irene.nl