Jeugd

Welkom op de webpagina van de jeugd. Hier kun je informatie vinden over onze badmintonclub en de activiteiten die we organiseren.
Het seizoen 2020-2021 loopt van dinsdag 1 september 2020 tot vrijdag 23 april 2021. In de maanden mei en juni kunnen de jeugdleden doorspelen op de dinsdagavond. De tijd wordt nog nader bekend gemaakt.

Kalender seizoen 2020-2021
De activiteiten van de jeugd kun je vinden in de activiteitenkalender.

Algemene informatie
Badminton is een leuke sport voor iedereen en je kunt al bij ons komen badmintonnen als je 6 jaar oud of ouder bent. Binnen onze vereniging hebben we kinderen die recreatie badminton spelen en kinderen die meedoen aan de competitie in de Regio Centrum. Kies je voor de competitie dan speel je in een vast team wedstrijden tegen teams van andere verenigingen.

De competitiejeugdspelers nemen bij voorkeur deel aan een tweetal geselecteerde externe toernooien. Bij deze toernooien worden ze begeleid door onze trainer, die tijdens de wedstrijden de jeugdleden coacht. Natuurlijk kunnen jeugdleden zich ook zelf opgeven voor toernooien van andere verenigingen.

We spelen in de sporthal aan de Kees Boekelaan 18 in Bilthoven.

De speel- en trainingstijden zijn:
Dinsdagavond: 19:00 – 20:00 (competitiespelers)
Vrijdagavond: 18:00 – 19:00 (groep 1) en 19:00 – 20:00 (groep 2).

Trainers
Zowel voor de recreanten als voor de competitiespelers heeft SV Irene goede gekwalificeerde trainers. Op dinsdag traint Nicky Law en op vrijdag Arjan Slaper. Samen zorgen zij ervoor dat je kunt groeien in je spel. Je leert technieken aan en verbetert ze, zodat je nog beter gaat badmintonnen.

Naast onze vaste trainers beschikken wij over een pool van reservetrainers. Ook deze trainers zijn nauw bij onze club betrokken.

Jeugdcommissie
Voorzitter:      Vacature
Secretaris:       Ben Meggelaars a.i.
Algemeen lid: Irene van Westerop

De jeugdcommissie is op zoek naar enthousiaste ouders om af en toe te helpen bij activiteiten. Aanmelden kan bij Ben of Irene.

De jeugdcommissie zet zich in om badminton voor de jeugd aantrekkelijk te laten zijn. Om dat te bereiken is er aandacht voor:

• goede trainingen door goede trainers
  • recreanten & competitiespelers
  • leuke toernooien (denk aan het ouder-kind toernooi, het sinterklaastoernooi)
  • een goede sfeer

Ook het bereiken van nieuwe leden is belangrijk. Het zorgen voor nieuwe aanwas. Jaarlijks wordt een badmintoninstuif georganiseerd. Bij de start van een schooljaar kunnen aankomende sporters kennismaken met de badmintonsport. Er worden clinics georganiseerd, soms op scholen, soms in de Kees Boekehal. Kinderen die geïnteresseerd zijn in badminton kunnen gedurende het jaar altijd een keer vrijblijvend meetrainen om te proeven of badminton de goede sport voor hun is.

De jeugdcommissie wordt in de praktijk regelmatig gesteund door andere enthousiaste ouders die zich op vele manieren inzetten om het badmintonnen voor de jeugd goed te organiseren. Een jeugdteam heeft bijvoorbeeld zijn eigen teamcoördinator. Ouders die wekelijks zorgen dat de rijschema’s kloppen, dat aan- en afmeldingen bijgehouden worden, kortom de eerste aanspreekpersoon voor de teams.

Maar het blijft verenigingswerk en om een florerende jeugdafdeling ook voor de toekomst te garanderen is alle inzet van vrijwilligers welkom. Een ieder die zich extra wil inzetten voor de vereniging of die een netwerk voor de vereniging kan openstellen (bijvoorbeeld t.b.v. sponsoring of drukwerk) of een toernooi wil helpen organiseren, kan zich altijd melden bij Ben of Irene als  vertegenwoordigers van de jeugdcommissie. Gewoon persoonlijk in de zaal of via jc@irenebadminton.nl.