Veiligheid in het nieuwe badmintonseizoen

Op 1 september a.s. begint weer een nieuw seizoen voor onze vereniging. Door de Badmintonbond is een coronaprotocol opgesteld, dat ons helpt onze sport op een veilige, verantwoorde manier uit te oefenen. We weten echter, dat de inzichten in verspreiding en preventie van covid-19 nog steeds in beweging zijn.

Een onderwerp dat de laatste tijd in de schijnwerpers staat, is de ventilatie van binnenruimtes, zoals van sporthallen. We kunnen ons voorstellen, dat daarover zorgen bestaan. Wij willen er dan ook zeker van zijn, dat de luchtverversing in de sporthal en kantine voldoet aan de richtlijnen van RIVM. Daarover hebben wij vragen aan de beheerder (SRO) gesteld.
We hebben SRO ook naar de richtlijnen voor het gebruik van de sporthal en de kantine gevraagd. Waar moeten wij rekening mee houden om te zorgen, dat onze leden veilig hun sport kunnen beoefenen?
Zodra we deze informatie van SRO ontvangen hebben, zullen we deze hier delen.

Veiligheid en hygiëne voor sporters, trainers en begeleiders hebben onze aandacht. Onze trainers krijgen instructies mee, maar de sporter blijft natuurlijk verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gedrag. In de Nieuwsbrief die rond 26 augustus a.s. wordt verzonden, zullen we de maatregelen en richtlijnen uitgebreid beschrijven. Daarbij zullen we ook aandacht geven aan het gebruik van materialen (zoals bijvoorbeeld de shuttles).

We hopen iedereen in september in goede gezondheid weer te zien in een veilige sportomgeving.

Veiligheid in het nieuwe badmintonseizoen
Tags: